Kul att du vill testa MeritGO!

Om du ännu inte har ett konto så kan du bara titta på filmer utan hänglås. Vill du se hela utbudet kan du registrera dig för ett kostnadsfritt tidsbegränsat testkonto eller teckna abonnemang! Om du redan har ett konto så kan du logga in här!

Om kursen
Om avsnittet
Material

Avancerade diagram del 3 | Tips och tricks

Använder du Excel diagram för att presentera siffror? Vill du ha inspiration till nya diagram samt öka din kunskap och hastighet när du bygger Excel diagram?

I den här serien får du tips och tricks för att kunna bygga avancerade diagram och för att kunna öka din hastighet. Du kommer att få en översikt över olika avancerade diagramtyper och du kommer att få veta hur du använder dem och hur du bygger dem på bästa sätt. Fokus kommer att ligga på smarta tips kring hur du kan integrera med powerpoint, nyttja ritverktyg, datatabeller mm.

Denna serie är del 3 av våra serier kring avancerade diagram. Du hittar del 1 där du lär dig göra “Diagram med två eller dimensioner” här och del 2, där du lär dig göra ”Diagram för jämförelser”, här.

Kursen baseras på Excel 2016.

Målgrupp:

För dig som jobbar med Excel diagram men vill gå vidare och få mer inspiration och tips.

Innehåll:

  1. Integrera med Powerpoint
  2. Ritverktyg
  3. Datatabell
  4. Färgpalett
  5. Få koll på diagrambegreppen
  6. Snabbkommandon – diagram

Material:

Det finns material att ladda ner i den här serien.

Utbildare: Annika Graflund

 

Få koll på diagrambegreppen

Funktionaliten för att skapa diagram i Excel är kraftfull och innehåller en stor mängd funktioner! Antalet begrepp är många och du får här en tydlig överblick av de mest frekventa.

TAGGAR: Begrepp, diagram

Avancerade diagram del 3 | Tips och tricks

Integrera med Powerpoint
1
Ritverktyg
2
Datatabell
3
Färgpalett
4
Få koll på diagrambegreppen
5
Snabbkommandon – diagram
6