Kul att du vill testa MeritGO!

Om du ännu inte har ett konto så kan du bara titta på filmer utan hänglås. Vill du se hela utbudet kan du registrera dig för ett kostnadsfritt tidsbegränsat testkonto eller teckna abonnemang! Om du redan har ett konto så kan du logga in här!

Om kursen
Om avsnittet
Material

PowerPoint i praktiken

I den här filmserien får du handgripligt veta hur du arbetar i PowerPoint för att få fram ditt budskap på ett tydligt och begripligt sätt.  Du får strukturerade anvisningar och råd. Du kan lätt följa hur du gör – steg för steg – med hjälp av skärmbilder.

I en föregående filmserie som heter Presentera med PowerPoint – får du veta vad du behöver tänka på innan du påbörjar arbetet i PowerPoint. Du får lära dig principerna för utformning av dina PowerPointbilder och hur du bäst framför din presentation. Du får även exempel på en dålig och en bra presentation samt vilket material du bör lämna till åhörarna inför eller efter din presentation.

Målgrupp

Filmerna vänder sig till dig som behöver göra presentationer av komplex information där det är viktigt att åhöraren får stöd i att se vad som centralt och viktigt. T.ex. vid en presentation av en ekonomisk rapport. De metoder och tekniker som presenteras är valda med tanke på behoven vid ekonomisk information, men passar även om du inte arbetar inom ekonomi.

Det är en fördel att ha grundläggande kunskaper i PowerPoint för bästa utbyte av filmerna. På samma sätt är det bra om du sett filmerna i serien Presentera med Powerpoint där du får råd om hur du ska tänka och strukturera upp ditt budskap, innan du börjar arbeta i PowerPoint.

Det är också en fördel att se filmerna när du samtidigt har tillgång till en dator med PowerPoint för att själv direkt pröva och göra det som kursledaren visar.

Innehåll

  1. Enkelhet i animation
  2. Nedtonad animation
  3. Övergångar
  4. Animation i diagram
  5. Nedtonad animation i diagram
  6. Smart Art
  7. Infoga media
  8. Mallar
  9. Skapa fokus och kontrast
  10. Välj rätt färger

 

Manus och kursledare: Alexander Grabner Jarlung

Mallar

Använd mallar för att lättare få enhetligt och struktur i dina presentationer. Med mallar styr du färger, typsnitt och bakgrund. Vi visar hur du kan skapa dina egna mallar utifrån vårt tema om enkelhet och ”less is more”.

I denna filmserie finns inga filer för nedladdning.

PowerPoint i praktiken

Enkelhet i animation
1
Nedtonad animation
2
Övergångar
3
Animation i diagram
4
Nedtonad animation i diagram
5
Smart art
6
Infoga media
7
Mallar
8
Skapa fokus och kontrast
9
Välj rätt färger
10