Om kursen
Om avsnittet
Material

Presentationsteknik | del 2

Hur förbereder du ekonomiska presentationer för en ledningsgrupp, en grupp med icke-ekonomer, eller en grupp med blandad kompetens? Hur bär du dig åt för att presentera avvikelser på ett konstruktivt sätt?

Vi visar dig några sätt att anpassa sin presentation. I den här filmserien ger vi tips på hur du kan anpassa din presentation till olika scenarion. Vi går också igenom den retoriska modellen 4P som du kan använda när du vill övertyga. Denna serie är en fördjupning på Vinnande presentationer för ekonomer 1.

Målgrupp: Du som jobbar med ekonomi och i din yrkesroll och emellanåt håller presentationer, leder möten eller genomför säljande och informativa samtal med fokus på ekonomi.

Innehåll:

  1. Scenario: Avvikelser
  2. Scenario: Ledningsgrupp
  3. Scenario: Icke-ekonomer
  4. Scenario: Blandad kompetens
  5. 4P: När du ska övertyga

Material: Extramaterial finner du under fliken ”material”.

Utbildare: Oskar Sergel

4P: När du ska övertyga

När du vill få igenom ett förslag så kan du använda den retoriska modellen 4P. I den här filmen går vi igenom och demonstrerar den problemlösande modellens fyra steg: position (nuläge), problem, possibilities (möjligheter), proposal (förslag). Syftet är att förklara och visa hur du kommit fram till ditt förslag: hur du har analyserat situationen, tänkt igenom ett antal olika möjligheter (alla seriösa och fullt möjliga) men sedan tänkt ännu ett steg längre och kommit fram till det du själv tror är den bästa lösningen. Därmed ökar dina chanser att få igenom ditt förslag.

Presentationsteknik | del 2

Scenario: Avvikelser
1
Scenario: Ledningsgrupp
2
Scenario: Icke-ekonomer
3
Scenario: Blandad kompetens
4
4P: När du ska övertyga
5