Om kursen
Om avsnittet
Material

Presentationsteknik | del 2

Hur förbereder du ekonomiska presentationer för en ledningsgrupp, en grupp med icke-ekonomer, eller en grupp med blandad kompetens? Hur bär du dig åt för att presentera avvikelser på ett konstruktivt sätt?

Vi visar dig några sätt att anpassa sin presentation. I den här filmserien ger vi tips på hur du kan anpassa din presentation till olika scenarion. Vi går också igenom den retoriska modellen 4P som du kan använda när du vill övertyga. Denna serie är en fördjupning på Vinnande presentationer för ekonomer 1.

Målgrupp: Du som jobbar med ekonomi och i din yrkesroll och emellanåt håller presentationer, leder möten eller genomför säljande och informativa samtal med fokus på ekonomi.

Innehåll:

  1. Scenario: Avvikelser
  2. Scenario: Ledningsgrupp
  3. Scenario: Icke-ekonomer
  4. Scenario: Blandad kompetens
  5. 4P: När du ska övertyga

Material: Extramaterial finner du under fliken ”material”.

Utbildare: Oskar Sergel

Scenario: Avvikelser

Hur gör du en presentation om ekonomiska avvikelser utan att framstå som alltför kritiserande och utpekande?

Ofta kan en eller flera personer som sitter med bland åhörarna orsakat negativa avvikelser i form av exempelvis ett fel i redovisningen eller en bristfällig lagervärdering. De vanligaste avvikelserna är nog att ekonomiska mål inte nås eller att ansvaret för avvikelsen är otydligt och då är kanske hela gruppen som lyssnar ansvariga. I den här filmen går vi igenom några tips för hur du kan förbereda och hantera presentationer i sådana situationer.

Presentationsteknik | del 2

Scenario: Avvikelser
1
Scenario: Ledningsgrupp
2
Scenario: Icke-ekonomer
3
Scenario: Blandad kompetens
4
4P: När du ska övertyga
5