Kul att du vill testa MeritGO!

Om du ännu inte har ett konto så kan du bara titta på filmer utan hänglås. Vill du se hela utbudet kan du registrera dig för ett kostnadsfritt tidsbegränsat testkonto eller teckna abonnemang! Om du redan har ett konto så kan du logga in här!

Om kursen
Om avsnittet
Material

Presentationsteknik | del 2

Hur förbereder du ekonomiska presentationer för en ledningsgrupp, en grupp med icke-ekonomer, eller en grupp med blandad kompetens? Hur bär du dig åt för att presentera avvikelser på ett konstruktivt sätt?

Vi visar dig några sätt att anpassa sin presentation. I den här filmserien ger vi tips på hur du kan anpassa din presentation till olika scenarion. Vi går också igenom den retoriska modellen 4P som du kan använda när du vill övertyga. Denna serie är en fördjupning på Vinnande presentationer för ekonomer 1.

Målgrupp: Du som jobbar med ekonomi och i din yrkesroll och emellanåt håller presentationer, leder möten eller genomför säljande och informativa samtal med fokus på ekonomi.

Innehåll:

  1. Scenario: Avvikelser
  2. Scenario: Ledningsgrupp
  3. Scenario: Icke-ekonomer
  4. Scenario: Blandad kompetens
  5. 4P: När du ska övertyga

Material: Extramaterial finner du under fliken ”material”.

Utbildare: Oskar Sergel

Scenario: Blandad kompetens

Hur ska du som presentatör göra för att nå fram till de oinsatta utan att tappa de insatta? Ibland måste du hålla en presentation inför en grupp med blandad kompetens: några som förstår och några som inte förstår ekonomi och terminologi. Vi har ju i en annan film lärt oss att deltagarna slutar lyssna om det blir för svårt. Eller om det blir för lätt. I det här avsnittet ger vi några tips på hur du kan hantera denna mycket utmanande situation.

Presentationsteknik | del 2

Scenario: Avvikelser
1
Scenario: Ledningsgrupp
2
Scenario: Icke-ekonomer
3
Scenario: Blandad kompetens
4
4P: När du ska övertyga
5