Kul att du vill testa MeritGO!

Om du ännu inte har ett konto så kan du bara titta på filmer utan hänglås. Vill du se hela utbudet kan du registrera dig för ett kostnadsfritt tidsbegränsat testkonto eller teckna abonnemang! Om du redan har ett konto så kan du logga in här!

Om kursen
Om avsnittet
Material

Presentationsteknik | del 2

Hur förbereder du ekonomiska presentationer för en ledningsgrupp, en grupp med icke-ekonomer, eller en grupp med blandad kompetens? Hur bär du dig åt för att presentera avvikelser på ett konstruktivt sätt?

Vi visar dig några sätt att anpassa sin presentation. I den här filmserien ger vi tips på hur du kan anpassa din presentation till olika scenarion. Vi går också igenom den retoriska modellen 4P som du kan använda när du vill övertyga. Denna serie är en fördjupning på Vinnande presentationer för ekonomer 1.

Målgrupp: Du som jobbar med ekonomi och i din yrkesroll och emellanåt håller presentationer, leder möten eller genomför säljande och informativa samtal med fokus på ekonomi.

Innehåll:

  1. Scenario: Avvikelser
  2. Scenario: Ledningsgrupp
  3. Scenario: Icke-ekonomer
  4. Scenario: Blandad kompetens
  5. 4P: När du ska övertyga

Material: Extramaterial finner du under fliken ”material”.

Utbildare: Oskar Sergel

Scenario: Icke-ekonomer

Hur genomför du en presentation om ekonomi för icke-ekonomer? Begrepp som soliditet, likviditet och balansräkning kan vara rena grekiskan för de som inte är ekonomer. Du får inte förutsätta att de på en gång förstår det du vill presentera. Ju mer avancerad din presentation är, desto mer kommer du kommer behöva förklara och förtydliga, gärna med exempel. I den här filmen går vi igenom hur du kan förbereda dig och din presentation för en icke-ekonomisk målgrupp.

Presentationsteknik | del 2

Scenario: Avvikelser
1
Scenario: Ledningsgrupp
2
Scenario: Icke-ekonomer
3
Scenario: Blandad kompetens
4
4P: När du ska övertyga
5