Kul att du vill testa MeritGO!

Om du ännu inte har ett konto så kan du bara titta på filmer utan hänglås. Vill du se hela utbudet kan du registrera dig för ett kostnadsfritt tidsbegränsat testkonto eller teckna abonnemang! Om du redan har ett konto så kan du logga in här!

Om kursen
Om avsnittet
Material

Presentationsteknik | del 2

Hur förbereder du ekonomiska presentationer för en ledningsgrupp, en grupp med icke-ekonomer, eller en grupp med blandad kompetens? Hur bär du dig åt för att presentera avvikelser på ett konstruktivt sätt?

Vi visar dig några sätt att anpassa sin presentation. I den här filmserien ger vi tips på hur du kan anpassa din presentation till olika scenarion. Vi går också igenom den retoriska modellen 4P som du kan använda när du vill övertyga. Denna serie är en fördjupning på Vinnande presentationer för ekonomer 1.

Målgrupp: Du som jobbar med ekonomi och i din yrkesroll och emellanåt håller presentationer, leder möten eller genomför säljande och informativa samtal med fokus på ekonomi.

Innehåll:

  1. Scenario: Avvikelser
  2. Scenario: Ledningsgrupp
  3. Scenario: Icke-ekonomer
  4. Scenario: Blandad kompetens
  5. 4P: När du ska övertyga

Material: Extramaterial finner du under fliken ”material”.

Utbildare: Oskar Sergel

Scenario: Ledningsgrupp

I denna film tittar vi på hur du kan förbereda en presentation för en ledningsgrupp. I scenariot analyserar vi mottagarnas förväntningar, attityder, motivationer och nytta med hjälp av modellen FAMN som vi närmare går igenom i denna film. Vi rekommenderar att du tittar på filmen om mottagaranpassning innan du ser denna film om ledningsgruppsscenariot.

Presentationsteknik | del 2

Scenario: Avvikelser
1
Scenario: Ledningsgrupp
2
Scenario: Icke-ekonomer
3
Scenario: Blandad kompetens
4
4P: När du ska övertyga
5