Om kursen
Om avsnittet
Material

Presentera med PowerPoint

I den här filmserien  kommer du få veta vad du behöver tänka på innan du påbörjar arbetet i PowerPoint, principer för utformningen av dina PowerPointbilder och hur du bäst framför din presentation. Du får även exempel på en dålig och en bra presentation samt vilket material du bör lämna ut inför eller efter din presentation.

I en följande filmserie som heter PowerPoint i praktiken – får du handfasta råd om hur du gör när du skapar dina PowerPointbilder. Där visas stegen med hjälp av skärmbilder så du lätt kan följa hur du  göra. Sammantaget syftar dessa två filmserier till att göra dig till en “Formula 1 – förare” i PowerPoint

Målgrupp

Filmerna vänder sig till dig som behöver göra presentationer av komplex information där det är viktigt att åhöraren får stöd i att se vad som centralt och viktigt. T.ex. vid en presentation av en ekonomisk rapport.  De metoder och tekniker som presenteras är valda med tanke på behoven vid ekonomisk information, men passar även om du inte arbetar inom ekonomi.  Det är en fördel att ha grundläggande kunskaper i PowerPoint för bästa utbyte av filmerna.

Innehåll

 1. Introduktion
 2. Börja analogt med rätt struktur
 3. Princip 1 – Ett budskap per slide
 4. Princip 2 – Använda stödord
 5. Princip 3 – Max antal objekt
 6. Princip 4 – Enkelhet i animation
 7. Princip 5 – Positionering
 8. Princip 6 – Närhetsprincipen
 9. Hur ska man stå?
 10. Att använda fjärrkontroll
 11. Dåligt och bra exempel
 12. Dokumentation vs Presentation

Manus och kursledare: Alexander Grabner Jarlung

 

 

Introduktion

I den här filmen får du en introduktion till de två filmserierna Presentera med PowerPoint samt filmserien PowerPoint i praktiken. I den första serien kommer du få en överblick över vad du behöver tänka på innan du påbörjar arbetet i PowerPoint, därefter ett antal principer för utformningen av dina PowerPointbilder och slutligen hur du bäst framför din presentation. I den andra serien om PowerPoint i praktiken får du handfasta råd om hur du gör när du skapar dina PowerPointbilder. Där visas stegen med hjälp av skärmbilder så du lätt kan följa hur du både ska tänka och göra.

I den här serien finns inget nerladdningsbart material.

I denna filmserie finns inga filer för nedladdning.

Presentera med PowerPoint

Introduktion
1
Börja analogt med rätt struktur
2
Princip 1 – Ett budskap per slide
3
Princip 2 – Använda stödord
4
Princip 3 – Max antal objekt
5
Princip 4 – Enkelhet i animation
6
Princip 5 – Positionering
7
Princip 6 – Närhetsprincipen
8
Hur ska man stå?
9
Att använda fjärrkontroll
10
Dåligt och bra exempel
11
Dokumentation vs Presentation
12