Mikrolärande

 

Vad är Mikrolärande?

Mikrolärande, eller ”microlearning” och ”bite-size” på engelska, innebär att lärandet delas upp i flera kortare bitar. I stället för att gå en stor kurs på flera timmar får du lärandet i små kortare bitar. Något som sägs vara mer effektivt då det är lättare att ta till sig lärande i kortare portioner jämfört med en kurs på flera timmar i sträck.

Ett exempel på mikrolärande är när lärande delas upp i flera kortare filmer. Ett exempel är MeritGO som vi skapat som består av över 200 korta filmer. Mikrolärande kan också vara textbaserat. Vilket format lärandet görs i spelar ingen roll så länge det är kort, koncist och relevant. Mikrolärande har en massa fördelar!

 
 
Fördel Utbildningarna är korta

Det är enkelt att kompetensutveckla sig då våra korta utbildningar varken kräver mycket tid eller stor ansträngning av dig eller dina medarbetare jämfört med vad längre utbildningar gör.

 Du har möjlighet att repetera

Du och dina medarbetare har möjlighet att repetera det ni lär er hur många gånger ni själva vill vilket är bra för lärandet. Forskare har nämligen visat att ju mer repetition i lärandet, desto bättre.

 
 Det sker på dina villkor

Lärandet sker helt på dina egna villkor då du kan kolla utbildningarna när du vill, var du vill och hur många gånger du själv vill. Något som är positivt för när du slipper bli störd och tappa fokus lär du dig mer.

Utbildningarna är relevanta

Du bestämmer själv när du vill lära dig och du väljer exakt det som just du vill lära dig eller få mer kunskap i. Dessutom är själva innehållet nedskalat till att endast innehålla det absolut viktigaste för att du ska lära dig så mycket som möjligt på kort tid.